اینترنت چگونه زندگی ما را تغییر داد؟

اینترنت چگونه زندگی ما را تغییر داد؟

اینترنت زندگی ما را بسیار تغییر داده و ارتباطات را دچار تحول عظیمی کرده‌است، تا حدی که تبدیل به رسانه‌ی ارتباطی ارجح برای ما شده‌است. ما امروزه تقریباً برای انجام هر کاری از اینترنت استفاده می‌کنیم. سفارش‌دادن غذا، خریدن کالا، به‌اشتراک گذاشتن تصاویر با دوستان و غیره. در گذشته پیش از نفوذ اینترنت در زندگی ما، برای اطلاع از اخبار روز، مجبور بودیم هر صبح به باجه روزنامه‌فروشی مراجعه کنیم تا از اتفاقات روز قبل باخبر شویم. اما امروزه یک یا دو کلیک کافیست تا روزنامه محلی یا هر روزنامه دیگری را از هر جای جهان مطالعه کنیم، آن هم با اخباری که هر دقیقه به‌روز می‌شوند.

ماهیت اینترنت نیز تغییر کرده است. در ابتدا که از نظر تاریخی خیلی هم دور نیست، تنها یک شبکه‌ی ایستا برای انتقال بایت‌ها یا پیام‌های کوتاه بین دو ترمینال بود. به عبارت دیگر مخزنی از اطلاعات بود که محتوا در آن توسط کدنویس‌ها منتشر و نگهداری می‌شد.  در حالی‌که امروزه حجم عظیمی از اطلاعات توسط این غول الکترونیکی آپلود و دانلود می‌شود و محتوا به مقدار زیادی توسط خود ما تولید می‌شود. همه‌ی ما نویسنده، ناشر و خالق محتوا هستیم.

در دهه‌ی ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ قلمرو اینترنت گسترش بسیاری پیدا کرد، بطوری‌که قابلیت‌های IT دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و بعدها نهاد‌های عمومی، موسسات و سازمان‌های خصوصی را در سراسر دنیا در‌بر‌گرفت. اینترنت به شدت توسعه یافت و دیگر یک پروژه کنترل‌شده توسط دولت نبود، بلکه تبدیل به بزرگترین شبکه جهانی شامل ۵۰.۰۰۰ زیر شبکه، ۴ میلیون سیستم و ۷۰ میلیون کاربر شده‌بود.

ظهور web 2.0 در دهه اول قرن بیستم، خود انقلابی در تاریخ کوتاه اینترنت بود که موجب  رشد شبکه‌های اجتماعی و دیگر ابزارهای ارتباطی جمعی و تعاملی شد.

اینترنت دیگر تنها مربوط به تبادل اطلاعات نبود؛ بلکه یک ابزار پیچیده‌ی چند زمینه‌ای بود که به افراد امکان تولید محتوا، برقراری ارتباط با یکدیگر و حتی فرار از واقعیت را می‌داد. امروزه می‌توانیم در کوتاه‌ترین زمان از اطلاعات را از یک نقطه‌ی دنیا به نقطه‌ای دیگر بفرستیم، به‌صورت آنلاین مطلب ارائه دهیم و با افرادی از کشورهای مختلف بازی کنیم.

ظهور اینترنت این مسئله را مطرح‌کرده‌است که ارتباطات آنلاین چه تاثیری بر ارتباطات اجتماعی ما گذاشته‌است. اینترنت، ما را از قید و بند‌های جغرافیایی رها کرده است و به اجتماعاتی که به هیچ مکان مشخصی وابسته نیست، ملحق کرده‌است. جوامع ما را از طریق تکنولوژی‌های جدید به صورت شبکه‌های جهانی بهم متصل کرده‌است. ابزاری است که از آن برای تعامل با دیگران استفاده می‌کنیم و بنابراین چالش‌هایی در بحث امنیت و حریم خصوصی به همراه دارد.

فناوری‌های اطلاعات تغییرات اساسی و عظیمی در جامعه پدید آورده‌اند و موجب انتقال آن از عصر صنعت به عصر شبکه شده‌اند. در دنیای ما اطلاعات زیرساخت‌هایی حیاتی به حساب می‌آیند، اما این سوال را پیش آوردند که چگونه و به چه میزان روابط انسانی را دچار تغییرات کرده‌اند؟

واقعیت این است که اینترنت تغییراتی در کسب‌و‌کار، تحصیلات و آموزش، دولت و حکومت، بهداشت و درمان، و حتی راه‌های ارتباط ما با عزیزانمان ایجاد کرده‌است، و یکی از عوامل کلیدی در تحولات اجتماعی است.

تغییرات بروز یافته در ارتباطات اجتماعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. ابزارهای آنالوگ همچنان جای خود را در بخش‌هایی از جامعه دارند و تکنولوژی‌های جدید هر روز در حال پیشروی و ایجاد تحولاتی در شیوه‌ها و امکانات جاری به‌ویژه میان جوانان هستند.

امروزه رشد و توسعه اینترنت عمدتاً توسط ارتباطات موبایلی و لحظه ای شکل گرفته است. اینترنت موبایلی تحولی نوین است. اتصال وسیع اینترنتی از طریق تلفن های هوشمند و تبلت ها منجر به بروز افزاینده ی واقعیت همراه می شود: واقعیتی که دیگر به یک دستگاه خاص وابسته نیست، و همه چیز در cloud قرار دارد.

مردم دیگر بعد از کار یا دانشگاه پشت میز کامپیوترشان نمی‌نشینند، بلکه از موبایل، تبلت یا هر دستگاه همراه دیگری برای آنلاین بودن در هر مکان استفاده می‌کنند. هر شخصی که در مقابل این تغییر عظیم مقاومت کند، فرصت بزرگی را از دست خواهد داد.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد